Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 13:30

Ericsson: Αναδιοργάνωση σε τρία σκέλη, προσλαμβάνει μηχανικούς

ΣΤΗΝ αναδιοργάνωση σε τρία σκέλη και στην πρόσληψη 500 μηχανικών, θα προχωρήσει η Ericsson AB, η μεγαλύτερη εταιρεία δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, επιταχύνοντας την έρευνα και την ανάπτυξη δικτύων Internet και πολυμέσων.

Τα τρία σκέλη θα είναι δίκτυα, διεθνείς υπηρεσίες και πολυμέσα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ericsson. Η νέα οργάνωση θα εφαρμοστεί από την 1/1/2007. Η Ericsson θα προσλάβει μηχανικούς για την ανάπτυξη δικτύων Internet νέας γενιάς και πολυμέσων.

Ο ανταγωνισμός αυξάνεται καθώς οι ομοειδείς της Ericsson προχωρούν σε συνεργασίας για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να μειώσουν το κόστος. Τον Απρίλιο, η Alcatel SA, συμφώνησε να προχωρήσει στην εξαγορά της Lucent Technologies Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού των ΗΠΑ, ενώ τον Ιούνιο η Nokia Oyj συμφώνησε να συνδυάσει τη δραστηριότητά της στα δίκτυα με την αντίστοιχη της Siemens AG.

Οι μετοχές της Ericsson σημείωσαν άνοδο 0,5 κορώνα, ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 25,1 κορώνες και διαπραγματεύθηκαν στις 25 κορώνες η μία στις 10:55 π.μ. στη Στοκχόλμη. Πριν από σήμερα, μέσα στο έτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει απώλειες 9,9%.