Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 10:08

Market Beat: Η τάση μένει ανοδική με τις τιμές σε ένα melt-up που ξενίζει τους εγχώριους    

Στο τέλος της περασμένης βδομάδας σημειώναμε: «Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να ειδοποιήσει πως μπορεί να εμφανιστεί μια αρνητική έκπληξη που θα σχετίζεται με την αναβολή της έγκρισης για τη δόση στο ερχόμενο Eurogroup. Υπάρχουν αναφορές πως δεν θα δεχθούν να περάσουν όλα, ως προαπαιτούμενα για την τέταρτη και τελευταία, από  όσα δεν εκπληρώθηκαν ως τώρα, σχετικά με την γ αξιολόγηση». 

Του Κώστα Ιωαννίδη

Στο τέλος της περασμένης βδομάδας σημειώναμε: «Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να ειδοποιήσει πως μπορεί να εμφανιστεί μια αρνητική έκπληξη που θα σχετίζεται με την αναβολή της έγκρισης για τη δόση στο ερχόμενο Eurogroup. Υπάρχουν αναφορές πως δεν θα δεχθούν να περάσουν όλα, ως προαπαιτούμενα για την τέταρτη και τελευταία, από  όσα δεν εκπληρώθηκαν ως τώρα, σχετικά με την γ αξιολόγηση». 

Αναφερόμαστε σε ένα ζήτημα που ενδιέφερε κύρια τους εγχώριους επενδυτές, αφού κυριαρχούσε στις εσωτερικές ειδήσεις.  Η εικόνα της αγοράς σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση δείχνει πως η συνισταμένη των επενδυτικών επιλογών δεν μετράνε τις διακυμάνσεις στη σχέση της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών. Αξονικά θεωρούν πως όλα βαίνουν ομαλά και σταματάνε εκεί. Αυτό φρόντισαν να διατηρήσουν με την ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ χθες και συνεπώς αν υπάρξει μια κίνηση διόρθωσης θα έχει μικρή ισχύ, αφού τα τεχνικά δεδομένα υποστηρίζουν τη συνέχεια στο melt-up των τιμών. Ο μέσος όρος της αγοράς ανεβαίνει με τη διπλάσια ταχύτητα από εκείνη που είχε κατά την πτώση του από τις 860 στις 700 μονάδες (από τις 17 Ιουλίου ως τις 17 Νοεμβρίου). Όμως αυτή η κίνηση συμβαίνει με παράλληλη ενίσχυση του τζίρου της αγοράς. Αυτό της δίνει πιθανότητες συνέχισης της όσο και το κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων ευνοεί την διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

 «Το Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα, άμεσα, και δίνει εντολή στο EWG να επιβεβαιώσει την πλήρη εφαρμογή τους. Το «πράσινο φως» για τη δόση των 6,7 δισ ανεμένεται μετά την υλοποίηση εναπομείναντων προαπαιτούμενων. Στην ανακοίνωσή τους οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ζητούν από την Αθήνα να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Σε δύο υποδόσεις θα χωριστεί η δόση των 6,7 δισ. με την πρώτη να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και τη δεύτερη, τον Απρίλιο να συνδέεται με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Το συνολικό ποσό θα είναι 6,7 δισ. θα διαχωριστεί σε δύο υποδόσεις, η πρώτη υποδόση, ύψους 5,7 δισ., θα εγκριθεί όταν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα, στο δεύτερο μισό Φεβρουαρίου. Η δεύτερη υποδόση θα μπορούσε να εγκριθεί τον Απρίλιο και θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και την πορεία των «κόκκινων» δανείων».

Αυτό είναι η ουσία από τις εξελίξεις που μας αφορούσαν και οι αναγνώστες είχαν ειδοποιηθεί για την περίπτωση αναβολής της έγκρισης για τη δόση, ώστε να ολοκληρώσει η ελληνική πλευρά όσα προαπαιτούμενα έλλειπαν. Πιθανά αυτή ήταν η αιτία που οι θεσμικοί χθες δεν τόλμησαν να οδηγήσουν τους βασικούς δείκτες σε νέα υψηλά τελευταίων 12 μηνών (μέγιστο χθες 859,34 μονάδες), αλλά τους έκλεισαν πολύ κοντά σε αυτά (μέγιστο της συνόδου στις 17/7/2017 οι 859,78 μονάδες).

Ωστόσο το φρόνημα των ξένων θεσμικών που επηρεάζεται από την μέθη που προκαλεί η διαρκής αναζήτηση νέος υψηλών βίου στη Wall Street, μπορεί σήμερα να εκπλήξει θετικά. Γιατί η ανακούφιση από την άρση των εμποδίων στην ομαλή λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ έφερε χθες το βράδυ νέα ρεκόρ στους βασικούς δείκτες των αγορών της Νέας Υόρκης και σήμερα κινούνται ανοδικά οι αγορές μετοχών της Ασίας. 

Είναι πολύ ενθαρρυντικό φαινόμενο, η έμπρακτη συνεισφορά μετοχών από τον «πάγκο του 25άρη», όταν οι τράπεζες σταμάτησαν να ωθούν ψηλότερα, χωρίς να κουρεύουν τα κέρδη των βασικών δεικτών παράλληλα. Στις αγορές της Ευρώπης, την ίδια ώρα, οι βασικοί δείκτες είχαν οριακές μεταβολές και έμεναν αμετάβλητοι. Αποτυπώνοντας  την ανάγκη να πάρουν χαμπάρι οι επαγγελματίες της ηπείρου μας, πώς θα λειτουργήσουν οι συνάδελφοί τους στη Νέα Υόρκη.

Στην Αθήνα οι θεσμικοί στο πρώτο μέρος είχαν προλάβει να δείξουν ότι: α) Σέβονται την τεχνική ανάλυση ή τα μηνύματα που χρειάζεται να εκπέμπει το ταμπλό για να υπάρχει για πολλούς θεσμικούς ενδιαφέρον. β) Ξέρουν τι ζητάνε ως προς τον σχηματισμό θέσεων σε μετοχές που αρχικά δεν τους απασχολούσαν σοβαρά. γ) Προσδοκούν ομαλές εξελίξεις στη σχέση με τους πιστωτές. 

Στο δεύτερο έδειξαν πως ξέρουν να αμύνονται και να ανατρέπουν τα σχέδια όσων προτιμούν, να διατηρηθεί ένα  κλίμα ελεγχόμενης μιζέριας στην αγορά. Ο ΓΔ χτύπησε τιμές πάνω από τις 859 μονάδες, χωρίς να πιάσει το μέγιστο από την κορυφή του Ιουλίου. Αλλά το σημαντικό ήταν, πως  μετά την πρόσκρουση σε μια σκληρή κατά τους αναλυτές οροφή, δεν πήρε την κατηφόρα. Υπέρ ανόδου και σήμερα, θα λειτουργήσει τέλος και το φαινόμενο της διατήρησης δυνάμεων ως τις δημοπρασίες, για να αποκατασταθούν τα τσαλακώματα στις τιμές από πιέσεις στο δεύτερο μέρος.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας    

ΗΠΑ 

Οι αμερικανικές αγορές έκλεισαν χθες σε θετική επικράτεια, μετά τη λήξη της σύντομης διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η Validus Holdings αυξήθηκε κατά 44,0%, αφού η αμερικανική International Group που έπεσε κατά 0,9%, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία για περίπου 5,6 δις Δολάρια. Η Halliburton σημείωσε άνοδο 6,4%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο. Η Xerox σημείωσε άνοδο 2,6%, μετά από ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο δύο κύριοι επενδυτές της, ο Carl Icahn και ο Darwin Deason, προέτρεψαν την εταιρεία να διερευνήσει πιθανή πώληση και να απομακρύνει τον CEO της, τον Jeffrey Jacobson. Η Celgene σημείωσε άνοδο 0,3%, αφού η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Juno Therapeutics, αυξημένης κατά 26,8%, έναντι 9,0 δισ. Δολαρίων σε μετρητά. Ο S&P 500 κέρδισε +0,8%, για να εγκατασταθεί στις 2.833,0 μονάδες. Ο DJIA σημείωσε άνοδο +0,6%, για να σταματήσει στις 26,214,6 μονάδες, ενώ ο NASDAQ προχώρησε +1,0%, κλείνοντας στις 7,408.0.

ΕΥΡΩΠΗ

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέληξαν στο πράσινο χθες, μέσα σε ροή ειδήσεων για μια σειρά συμφωνιών Συγχωνεύσεων και Εξαγορών και καθώς το φρόνημα των επενδυτών παρέμεινε υψηλό, αφού η Ισπανία και η Ελλάδα έλαβαν από κορυφαίους οργανισμούς αξιολόγησης αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής τους ικανότητας. Η Siemens Gamesa για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανέβηκε 3,2%, αφού η εταιρεία υπέγραψε σειρά συμβάσεων για την παραγωγή 326 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας στην Ινδία. Ο όμιλος UBS αυξήθηκε κατά +0,4%, αφού δήλωσε ότι θα επαναγοράσει μετοχές ύψους περίπου 2 δις ελβετικών φράγκων επί τρία χρόνια από τον Μάρτιο. Αντίθετα, η Sanofi υποχώρησε -2,9%, αφού ο κατασκευαστής φαρμάκων συμφώνησε να αγοράσει τον κατασκευαστή φαρμάκων για την αιμορροφιλία, Bioverativ, για 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Cie Financiere Richemont υποχώρησε -1,6%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξοδέψει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές της Yoox Net-A-Porter Group, που ανέβηκαν κατά 24,1%. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 κέρδισε 0,3%, κλείνοντας στις 1.581,0 μονάδες. Μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών αγορών, η γερμανική οδήγησε τον DAX Xetra 30 αυξήθηκε κατά +0,2%, κλείνοντας στις 13.463,7 μονάδες, ενώ ο CAC-40 προχώρησε +0,3%, για να εγκατασταθεί στις 5.542,0.

ΧΑ

Συνέχεια στην άνοδο, με σημαντικό βηματισμό και μέτριο τζίρο

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών ανοδική πορεία αναγκάζοντας τους όμως στα πρώτα 30 λεπτά από πέρασμα σε αρνητικό πεδίο από τις 10:35 ως τις 10:53. Άνοδος με υπολογίσιμα αποτελέσματα επιβλήθηκε από τις 10:40 ως τις 13:40. Τότε είχαμε εμφάνιση του μέγιστου μέρας για τον ΓΔ τρεις φορές στις 859,27 μονάδες το δε ελάχιστο σημειώθηκε στις 10:39 στις 844,64 από 838,31 μονάδες την προηγούμενη. Το μέγιστο για τον ΓΔ στο δεύτερο μέρος ήταν οι 859,34 και έγινε το μέγιστο μέρας. Ήταν νωχελική η παρουσία των διαχειριστών από τις ΗΠΑ που δεν άσκησαν πιέσεις. Οι δημοπρασίες έπαιξαν θετικό ρόλο ενώ διακινήθηκαν μέτρια πακέτα στις συναλλαγές σήμερα που στις 17:00 έφεραν το δείκτη στις 857,66 και τον έκλεισαν στις 858,12 από 847,56 μονάδες.

Οι Τράπεζες είχαν από την προ-συνεδρίαση νευρική και μετά τις 10:39 μόνιμα ανοδική τάση. Ήταν μια σύνοδος με μέτριο εύρος (14,7 μονάδες) σε σχέση με τις 12,1 μονάδες της προηγούμενης και το αποτέλεσμα της ήταν ανοδικό για την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ που οδηγήθηκε στα 57,625 από 57,123 δις ευρώ.  Δυο blue chip ΟΤΕ -0,49% και ΦΦΓΚΡΠ -1,20% εμφάνισαν πτώση στην πρώτη σύνοδο της τέταρτης εβδομάδας του ανοδικού Ιανουαρίου και η πρώτη ήταν στις ανοδικές της Παρασκευής και η πιο κερδισμένη της περασμένης βδομάδας.

Μέτρησαν θετικά οι μεταβολές για τις Τράπεζες, αφού οι επενδυτές έκλεισαν την ΑΛΦΑ στο +0,55% από +2,27%, την ΕΤΕ στο +1,00% από +0,59%, ΕΥΡΩΒ 2,14% από +3,47% και την ΠΕΙΡ στο +8,33% από +1,82%. Οι μετοχές του FTSEM αντιμετωπίστηκαν καλύτερα τα blue chip με άνοδο +2,64% από +1,17%  την προηγούμενη σύνοδο.

Η στατιστική εικόνα των blue chip βελτιώθηκε, όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (20 από 20) blue chip έναντι των καθοδικών (2 από 5) και τρία ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΣΑΡ αμετάβλητα. Στις 40 μετοχές της κατάταξης με το μεγαλύτερο τζίρο, είχαν άνοδο 31 από 29, και 3 από 3 ήταν στις αμετάβλητες. Άρα, οι 6 από 8 ήταν πτωτικές. Στα 76,714 από 158,709 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου, τα 34,62 από 37,15 κατευθυνθήκαν στα 4 συστημικά τραπεζικά  blue chip. Η συγκέντρωση του ενδιαφέροντος διατηρήθηκε στα επίπεδα της προηγούμενης συνόδου και οι συστημικές τράπεζες αποτελούν το 45,13% από 23,41% του συνολικού τζίρου. 

Στο ΧΑ ο ΓΔ οδηγήθηκε ψηλότερα +1,25% και έφθασε στις 858,12 από 847,56 μονάδες και ο 25άρης έκλεισε στις 2202,10 από 2181,91 με μεταβολή +0,93%. Οι δημοπρασίες άλλαξαν την τιμή κατά 0,9 μονάδες ψηλότερα για τον ΓΔ και κατά 4,0 για τον 25άρη με το κλείσιμο να γίνεται λίγο κάτω από το μέγιστο της διακύμανσης τους.

Για να συμβούν τα παραπάνω ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 76,714 από 158,709 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές με πακέτα είχαν αξία 3,203 από 62,401 εκατ. ευρώ. Στις μετοχές του 25άρη, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πακέτα κατευθύνθηκαν 59,098 από 88,745 εκατ. ευρώ και στου FTSEM 6,102 από 5,846 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός όγκος διαμορφώθηκε στα 48,680 από 67,749 εκατ. τεμάχια. Το πλήθος των ανοδικών ανήλθε σε 85 από 79 των καθοδικών σε 37 από 29 και ο αριθμός των σταθερών διαμορφώθηκε σε 25 από 24.

Τεχνική ανάλυση - παράγωγα

Διατηρούνται οι αισιόδοξες προσδοκίες

Η εβδομάδα είναι η τέταρτη του ανοδικού Ιανουαρίου και η πρώτη σύνοδός της ξεκίνησε με ανοδικό χάσμα, αλλά πτωτική τάση με το καλημέρα και επίσκεψη του ΓΔ στις 845 μονάδες, χάνοντας -0,34%. Αυτό ήταν το όριο ανοχών των θεσμικών που ήθελαν να τοποθετηθούν στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης. Μετά, οι εντολές που εισήγαγαν όρισαν μια κλιμακούμενη άνοδο στον μέσο όρο της αγοράς, που τον οδήγησαν αρχικά οριακά κάτω από τις 853 μονάδες με επιστροφή στις 851. Κατόπιν, η άνοδος του τραπεζικού δείκτη στο μέγιστο πρώτου μέρους συνέβαλε μετά τις 12:20 να γράψει ο ΓΔ τιμές πάνω από τις 855.

Έκτοτε οι τράπεζες κρατήθηκαν στο +1,5% το πολύ, ενώ ο ΓΔ μετά τις 13:30  είχε χτυπήσει δίπλα στα υψηλά τελευταίων 12 μηνών. Ο τζίρος για αυτό το σκαρφάλωμα είχε φθάσει τα 35 εκατ. ευρώ στις 13:48 και ο ΓΔ στις 857,90 μονάδες κέρδιζε +1,22%. Τη διαφορά για το τελευταίο σκαλοπάτι έκαναν μετοχές όπως η ΔΕΗ και η ΜΠΕΛΑ, με 21 blue chip σε άνοδο.

Στη σύνοδο της Δευτέρας 22/1, οι θεσμικοί έδωσαν στον 25άρη, ανοδική και πλάγια πορεία, που ξεδιπλώθηκε μεταξύ των 2174,00 και 2209,00 μονάδων. Στις 10:40 σημειώθηκε το ελάχιστο στις 2174,01 μονάδες. Στις 13:41 σημειώθηκε το μέγιστο ημέρας στις 2208,64. Η πλάγια δυναμική στο δεύτερο μέρος τον έφερε ως τις 2198,18 μονάδες στις 17:00 και το κλείσιμο έγινε στις 2202,10, με μεταβολή +0,93%. Ο τζίρος στα παράγωγα περιορίστηκε στα 24,922 εκατ. ευρώ.                                                   

Στα ΣΜΕ του 25άρη για τη σειρά Φεβρουαρίου διακινήθηκαν 2.671 ΣΜΕ, με ανώτερο μέρας τις 2212,75 μονάδες και κατώτερο τις 2177,25. Οι τελευταίες πράξεις έγιναν στις 2206,00 μονάδες. Για τη σειρά Μαρτίου εμφανίστηκε όγκος 128 ΣΜΕ με ανώτερο στις 2208,00 μονάδες και κατώτερο τις 2176,25. Οι τελευταίες πράξεις έγιναν στις 2208,00 μονάδες. Τα ανοικτά συμβόλαια για την τρέχουσα σειρά ήταν 11.921 από 11.048 και για την επόμενη 275 από 247.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης η αγοραία συναίνεση θεωρεί ότι ξεπέρασε την κοντινή αντίσταση στις 2195 μονάδες και οι αμέσως επόμενες εντοπίζονται στις 2232 και 2260 μονάδες, με απώτερο στόχο τις 2400 μονάδες (!) Το επίπεδο των 2140 μονάδων είναι κοντινή στήριξη που διάσπασή της μπορεί να φέρει τον 25άρη προς τις 2115 μονάδες. Το επίπεδο για κινήσεις "stop loss" παραμένει στις 2059 μονάδες, με πιθανότητες να ανέβει υψηλότερα τις επόμενες μέρες ειδοποιούν.

Σχόλια εγχώριων αναλυτών

Ο  Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ

Η s&p αναβάθμισε σε 'B' το αξιόχρεο του Ελληνικού χρέους, δείχνοντας εμπιστοσύνη και κάνοντας συντηρητική κίνηση, μιας και περιμένει να δει τις εξελίξεις σε σχέση με το θέμα χρέος, αλλά και το πώς θα πάνε οι Ελληνικές Τράπεζες στα 'τεστ αντοχής.

Η πρόβλεψή της για την ανάπτυξη το 2018 - 2021 είναι της τάξεως του 2,4%, κατά μέσο όρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Χώρα θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2002. Σχολιάζει ότι το πολιτικό ρίσκο έχει υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ εικάζει ότι προς το τέλος του προγράμματος οι Πιστωτές, αναγκαστικά, θα αποφασίσουν μείωση χρέους. Η πρόβλεψη της σε σχέση με τις τράπεζες είναι ότι δεν θα χρειαστούν στην παρούσα νέες ανακεφαλαιοποιήσεις.

Από την άλλη βλέπουμε επιχειρηματικές εξελίξεις, κάτι που έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια. Ο κλάδος της Υγείας είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας και υπάρχει ενδιαφέρον για τις πολλές εταιρείες στον κλάδο. Από την άλλη περιμένουμε τις εξελίξεις σε σχέση με τις θέσεις του Τραπεζικού κλάδου σε εταιρίες που ελέγχουν λόγω δανείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κλάδος των Ιχθυοκαλλιεργειών.

Ο επόμενος κλάδος που έχει ενδιαφέρον είναι αυτός της Ενέργειας με τον Ελλάκτωρα να συνεχίζει την πώληση συμμετοχών του, όπως αυτή του Καζίνο της Πάρνηθας (Intralot) και την πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος εταιρείας του, τον Άνεμο.

Ο όμιλος Viohalco συνεχίζει να εκπλήσσει με την μεγάλη αναδιάρθρωση, αλλά και τις μεγάλες επενδύσεις που ετοιμάζει, ειδικά στον κλάδο του Αλουμινίου μιας και στόχο έχει τον διπλασιασμό της παραγωγής τα επόμενα δυο χρόνια.

Πλέον βλέπουμε σε συγκεκριμένους τίτλους ενδιαφέρον από Θεσμικούς με την αρχή να κάνει ο τίτλος της ΤΕΝΕΡΓ με placement που έγινε στην συνεδρίαση της Παρασκευής της τάξεως των 12 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Η κίνηση της Αγοράς θυμίζει το 2014, με την διαφορά ότι πλέον το πολιτικό ρίσκο έχει απομακρυνθεί, ακόμα και αν αποφασιστούν εκλογές, η Αγορά μπορεί να κινηθεί ακόμα πιο επιθετικά, ενώ αυξάνονται και οι επενδυτές που συμμετέχουν στην αγορά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Οι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται μιας και όπως είναι λογικό, η Αγορά μπορεί να δοκιμάσει και διόρθωση μετά από το σημαντικό ράλι του προηγούμενου διαστήματος. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια ανεύρεσης υψηλών δεν έχει νόημα, μιας και το μόνο αποτέλεσμα είναι να χάνει κάποιος την τάση και τις αποδόσεις. Τα 'stop', ή η διαχείριση θέσης, είναι ότι καλύτερο για να μπορέσει κάποιος να πάρει την απόδοση που η Αγορά προσφέρει απλόχερα και γρήγορα μετά από καιρό.

Σήμερα

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονται υψηλότερα σήμερα το πρωί, μετά τα κέρδη στη Wall Street. Στην Ιαπωνία, η Toyota Motor, η Honda Motor και η Mitsubishi Motors ανέβηκαν +0,5%, +1,7% και +1,8% αντίστοιχα. Οι γίγαντες πετρελαίου, η Inpex και η Japan Petroleum Exploration αυξήθηκαν κατά +0,6% και +1,3%, αντίστοιχα, λόγω των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου. Στο Χονγκ Κονγκ, η HSBC Holdings, ο Όμιλος AIA και η Τράπεζα Κατασκευών της Κίνας σημείωσαν άνοδο +0,6%, +1,3% και +2,6% αντίστοιχα. Στη Νότια Κορέα, η LG Display σημείωσε άνοδο +5,2%. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση των κερδών του τέταρτου τριμήνου από το προηγούμενο έτος λόγω των χαμηλότερων τιμών των πάνελ. Από την άλλη πλευρά, η LG Electronics έπεσε 0,9%. Ο δείκτης Nikkei 225 διαπραγματεύεται +1,0% υψηλότερα στις 24.064,1 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng διαπραγματεύεται +1,2% στις 32.775,9, ενώ ο δείκτης Kospi διαπραγματεύεται 1,0% υψηλότερα στις 2.527,5 μονάδες.