Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 17:29

Καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΔΛΟΕΜ

Συνεχίζεται η καταβολή από τον ΟΑΕΔ των οικογενειακών επιδομάτων του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (Δ.ΛΟ.Ε.Μ.). Από τους περίπου 355.000 εργαζόμενους που δικαιούνται της επιδότησης έχουν ήδη ασκήσει το δικαίωμά τους οι 200.000 δικαιούχοι.

Επειδή, από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006 θα αρχίσει και η διαδικασία καταβολής των εποχικών βοηθημάτων στους εργαζόμενους που υπάγονται στο άρθρο 22 του νόμου 1836/89, οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα εξυπηρετηθούν ταχύτερα.

Τα δικαιολογητικά για την είσπραξη του επιδόματος του Δ.ΛΟ.Ε.Μ. υποβάλλονται και μέσω Ταχυδρομείου ή Κ.Ε.Π., και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, οποιαδήποτε ημερομηνία, με τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών την 31η Ιανουαρίου 2007.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι η πραγματοποίηση 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος (2005) ή δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή δίμηνη συνεχή ανικανότητα για εργασία. Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει

α) να είναι ηλικίας μέχρι 18 ετών ή 22 ετών εφόσον σπουδάζουν,

β) αν είναι ανίκανα για εργασία, όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα να είναι άγαμα και να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν δικαιούνται επιδόματος παιδιών οι μισθωτοί, που βάσει συλλογικής σύμβασης εργασίας, νόμου, κανονισμού επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, λαμβάνουν από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο ποσό επιδόματος παιδιών από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ.

Το ποσό του οικογενειακού επιδόματος για το 2006 ξεκινά από τα 98,64 ευρώ ετησίως για δικαιούχους με ένα παιδί, φθάνει στα 843,72 ευρώ για δικαιούχους με 4 παιδιά (μαζί με το επίδομα 3ου παιδιού) και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.