Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006 07:40

CVC Asia Pacific: 1,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της DCA Group

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της DCA Group Ltd., ιδιοκτήτριας γηροκομείων και ακτινολογικής κλινικής στην Αυστραλία, έκλεισε η CVC Asia Pacific Ltd., αντί του ποσού του 1,7 δισ. δολ. (1,3 δισ. δολ.), με στόχο την απόκτηση του ελέγχου της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας φροντίδας ηλικιωμένων στην Αυστραλία.

Η εταιρεία επενδύσεων, θα καταβάλει 3,50 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή της DCA Group, 35% περισσότερο από την τιμή διαπραγμάτευσής της στις 8 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η DCA ανακοίνωσε ότι την πλησίασαν για εξαγορά. Σήμερα οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο στα 3,42 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η DCA Group, που έχει περισσότερα από 6.000 κρεβάτια σε γηροκομεία, θέλει να καλύψει τις ανάγκες του γηραιού πληθυσμού της Αυστραλίας, όπου ο αριθμός των ανθρώπων πάνω από τα 65, θα διπλασιαστεί μέσα στα 30 επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας. Η CVC ενδέχεται να εμφανίσει πάλι την απόδοση από την επένδυσή της στην Affinity Health Ltd., την ιδιοκτήτρια νοσοκομείου της Αυστραλίας που αγόρασε τον Οκτώβριο του 2003 αντί 814 εκατ. δολ. Αυστραλίας, στο πλαίσιο του διπλασιασμού της, μέσα σε 18 μήνες.

Οι μετοχές της DCA, που έχει 229 ακτινολογικές κλινικές, υποχώρησαν 20% φέτος – πριν από σήμερα – σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Health Care Index στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Οι μετοχές της, υποχώρησαν στα 2,95 δολ. Αυστραλίας η μία τον Μάϊο, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της, επικαλούμενη τον ανταγωνισμό των νοσοκομείων στις πωλήσεις ακτινογραφιών. Τον Φεβρουάριο τα κέρδη της DCA διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, αποτέλεσμα του υψηλού εργατικού κόστους, το οποίο περιόρισε κι άλλο τα κέρδη της.