Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 10:00

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Αν και ο ΓΔ έκλεισε πάνω από την αντίσταση των 3.950 μονάδων και η καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα αυξήθηκε, εν τούτοις το εύρος της κίνησης δεν ικανοποίησε τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα.

Ωστόσο, στα θετικά οφείλουμε να κατατάξουμε την άνοδο των ΟΤΕ και Εθνικής, η οποία αν συνεχισθεί θα φέρει αντιμέτωπο το ΓΔ με το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων (η επόμενη ουσιαστική αντίσταση οριοθετείται στις 4.055 μονάδες). Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ σήμερα θα προσπαθήσει να απορροφήσει την προσφορά γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με ζητούμενο τη διατήρησή του πάνω από τις 3.950 μονάδες. Σημείο αναφοράς για το ΧΑ θα είναι η κίνηση των ξένων δεικτών».

Aspis Securities: «Οι αµερικανικές µετοχές κινήθηκαν ανοδικά χθες, καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών ικανοποίησαν τους επενδυτές. Πάντως στις ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται η εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης σήµερα λόγω ρευστοποιήσεων κερδών. Παρόµοιες τάσεις θεωρούµε ότι θα επικρατήσουν και στην εγχώρια αγορά».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε έντονα ανοδική κίνηση, με τις μετοχές ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ να πραγματοποιούν περισσότερο του 50% του συνολικού όγκου συναλλαγών. Συνεχίζουμε να παραμένουμε θετικοί, κρατώντας όμως επιφυλάξεις για την ξαφνική αναθεώρηση του ΑΕΠ από την κυβέρνηση, με μεθόδους που προς το παρόν κρίνονται από μέρους της Κομισιόν. Η προσέγγιση από μέρους των ΗΠΑ ιστορικών υψηλών αλλά και ψυχολογικών ορίων από μέρους της ελληνικής αγοράς προσδίδουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αγορά».