Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της HSBC Holdings Plc, καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και να αναχαιτίσει την υποχώρηση της αγοράς κατοικιών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 129,61 μονάδες στις 11:45 π.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας τις απώλειες 1,3% των δύο ημερών. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 1,6%, φθάνοντας στις 16.346,21 μονάδες, τη μεγαλύτερη από τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας. Οι μετοχές της Astellas Pharma Inc. οδήγησαν την άνοδο των εταιρειών υγείας, μετά την πρόβλεψη της φαρμακοβιομηχανίας για υψηλότερα λειτουργικά κέρδη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,2%, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2000. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα και τη Ν. Κορέα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's Index πορεύθηκε προς τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη του κλάδου της παροχής υπηρεσιών, που αποτελούν περίπου το 90% της οικονομίας, η οποία αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών, σημάδι ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε. Αυτή η εξέλιξη τόνωσε τις εικοτολογίες ότι η Fed θα προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.