Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 16:54

Συνάντηση Πετραλιά με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας

Με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας, Vladimir Strzhalkovsky, συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η υπουργός υπογράμμισε την αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα κατά 50%, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η σημερινή συνάντηση θα αποτελέσει αφετηρία για την ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα, για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών.

«Σε λίγες ημέρες θα βρίσκομαι στην Μόσχα για τα εγκαίνια του καινούριου γραφείου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με όλους τους φορείς του τουρισμού», πρόσθεσε η κ. Πετραλιά, ενώ όπως είπε, το πρωί υπεγράφη κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τουριστικό τομέα.

Από την πλευρά του ο Ρώσος επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού είπε πως, μεταξύ άλλων, συζήτησε με την Ελληνίδα υπουργό για τις νέες μορφές τουρισμού όπως είναι ο αγροτουρισμός, για τις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και κυρίως στις ξενοδοχειακές υποδομές καθώς και για τα επενδυτικά προγράμματα για τους Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και τους Ρώσους που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.