Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές από τη χθεσινή υποχώρησή τους, καθώς εικάζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους θα επιδιώξει διπλωματικές λύσεις μετά την πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Canon Inc. κινήθηκαν ανοδικά.

Οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto Group σημείωναν κέρδη μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων, που τροφοδότησαν τις προσδοκίες μερίδας επενδυτών ότι τα κέρδη θα κινηθούν ανοδικά.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 129,34 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης υποχώρησε 0,5% χθες, μετά την ανακοίνωση της Βορείου Κορέας ότι προχώρησε στη δοκιμή πυρηνικής βόμβας.

Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,9%, μετά την υποχώρησή του 2,4% χθες. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 16.491,65 μονάδες με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., καθώς αισιοδοξία επικράτησε ότι οι εταιρείες θα ανακοινώσουν καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Κέρδη σημείωσαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τις Φιλιππίνες. Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, διευρύνοντας το ράλι των δύο εβδομάδων.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του νικελίου και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε 0,5%. Το νικέλιο σημείωσε άνοδο έως 2,5% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 1987, ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο έως 4,2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 31 Μαΐου και το αλουμίνιο κέρδισε 2,1%.