Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 08:17

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, με συνέντευξη προς την ΕΞΠΡΕΣ, προειδοποιεί:« Βαρύς ο πέλεκυς» σε όσους νοθεύουν τον ανταγωνισμό».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Λύση τώρα ζητά η ΕΕ για το ασφαλιστικό. Χ. Αλμούνια: «Η απραξία δεν αποτελεί επιλογή. Χρειάζεται δράση».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Τριπλό τσεκάπ στην οικονομία. Τι συζητείται στις Βρυξέλλες και τι θα πει σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης στην έκθεσή του».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Μείωση ελλείμματος και χωρίς αναθεώρηση του ΑΕΠ. Διαπιστώσεις Αλμούνια μετά τη συνάντηση με Αλογοσκούφη».

ΑΕΠ - ΕΕ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «η Eurostat θα προσδιορίσει το τελικό ύψος της αναθεώρησης του ελληνικού ΑΕΠ, μετά το αίτημα της χώρας μας για αύξησή του κατά 25,7%. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο, που είχε ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης, με τον επίτροπο, Χ. Αλμούνια και τον πρόεδρο του άτυπου Συμβουλίου Eurogroup Ζ. Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Αλμούνια δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% και χωρίς την αναθεώρηση».

Συνέντευξη Παπαθανασίου

«Οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν τον νόμο περί ανταγωνισμού έχουν κάθε λόγο να φοβούνται», προειδοποιεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου με συνέντευξη που παραχώρησε προς την ΕΞΠΡΕΣ . «Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κάνει λόγο για «κάποιους που θέλουν να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού» και καθιστά σαφές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι για την ύπαρξη ή όχι καρτέλ δεν αποφασίσουν οι υπουργοί, τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Ανταγωνισμού».