Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 11:14

LG.Philips LCD: Yψηλότερες των προβλέψεων ζημίες

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ των προβλέψεων ζημίες εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία με οθόνες υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, LG.Philips LCD Co., ενώ προέβλεψε ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, εξ αιτίας της μείωσης των τιμών πώλησης τηλεοράσεων.

Το τρίτο τρίμηνο οι καθαρές ζημίες ήταν 321 δισ. ουόν (335 εκατ. δολ.) έναντι 227 δισ. γουόν κέρδη το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Σεούλ. Δέκα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι οι ζημίες της LG. Philips LCD Co. θα ήταν 265 δισ. ουόν.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Κου Μπον Τζουν, 54 ετών, επιδιώκει να παράγει περισσότερες οθόνες υπολογιστών, μετά τη μείωση των τιμών των τηλεοράσεων, περισσότερο των αντίστοιχων για κομπιούτερ, καθώς η ζήτηση των τηλεοράσεων δεν είναι αντίστοιχη των προσδοκιών. Η LG.Philips, η πρώτη μεγάλη εταιρεία LCD που ανακοινώνει κέρδη για το τρίμηνο, είπε ότι θα μειώσει τις επενδύσεις της κατά περίπου 67% το επόμενο έτος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 382 δισ. ουόν, έναντι κερδών ύψους 240 δισ. ουόν.