Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 18:00

ΠΑΣΟΚ: Γίναμε περίγελως, θα πληρώσουμε και αυξημένη συμμετοχή 2-4 δισ. ευρώ

«Η Ελλάδα της ΟΝΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων έχει γίνει περίγελως διεθνώς με τις κουτοπονηριές και τις πρωτοβουλίες της για την απογραφή της οικονομίας και την εικονική αναθεώρηση του ΑΕΠ, προκειμένου να βγει από την επιτήρηση για την οποία η ίδια ευθύνεται», επισήμανε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο Βάσω Παπανδρέου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, «οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ΑΕΠ είναι τραγικές από οικονομικής και κοινωνικής άποψης, πέρα από τον διασυρμό της χώρας», καθώς μεταξύ άλλων η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά από το 1995 αυξημένη συμμετοχή 2-4 δισ. ευρώ μέχρι και το 2006. Για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 η υποχρέωση καταβολής θα είναι επιπλέον 2,4 δισ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα 1,4 δισ. ευρώ που χάνει η χώρα μας από το Ταμείο Συνοχής το 2010 και κάποια ακόμα δισ. ευρώ -που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπολογιστούν- από το Γ' και Δ ΚΠΣ' λόγω αυστηρής τήρησης των κανονισμών από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, η οποία θεωρεί ότι εξαπατήσαμε και πήραμε περισσότερα από ό,τι έπρεπε από το Δ' ΚΠΣ, μιας και είμαστε πλέον πλουσιότεροι.

Επίσης οι κοινωνικές δαπάνες και οι δαπάνες για την εκπαίδευση και έρευνα και τεχνολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι εξαιρετικά μειωμένες.