Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 14:51

Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στην περιοχή των Αντικυθήρων

Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι λαθρομετανάστες στην περιοχή των Αντικυθήρων, δήλωσαν τρεις αλλοδαποί, που συνελήφθησαν χθες, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, στην περιοχή Ελαφόνησος Νομού Χανίων.

Οι ανωτέρω επέβαιναν στο Α/Κ πλοίο ΝΟΥΡ ΕΛ ΝΑΜΠΙ, το οποίο εντοπίστηκε χθες προσαραγμένο στην περιοχή Ελαφόνησος Ν. Χανίων και δήλωσαν ότι περίπου στις 00:30 προχθές, προσέγγισαν στη Ν. Αντικύθηρα, όπου αποβίβασαν σώους όλους τους επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και τον κυβερνήτη του σκάφους, ενώ οι ίδιοι, μετά την αποβίβαση, απέπλευσαν με σκοπό να επιστρέψουν στην Αίγυπτο.

Κατά το ταξίδι της επιστροφής προσάραξαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην ακτή Ελαφονήσου Χανίων και αποβιβάστηκαν στην ξηρά, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους λιμενικούς.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.

Στη Σάμο εξάλλου, άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν χθες άλλους 20 Αφγανούς και 11 Λιβανέζους λαθρομετανάστες στην περιοχή Ποσειδωνίου (συνολικά 180 στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών). Ο Τούρκος δουλέμπορος που τους μετέφερε κατάφερε να ξεφύγει.