Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 10:13

Blackstone: Προς πώληση της Global Tower Partners

ΤΗΝ πώληση του σκέλους κινητής τηλεφωνίας, επιδιώκει η

Βlackstone Group LP, διαχειρίστρια του μεγαλύτερου κεφαλαίου εξαγορών στον κόσμο, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η εταιρεία προσέλαβε την Morgan Stanley για να εξερευνήσει τις επιλογές για την Global Tower Partners, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ή μιας δημόσιας εγγραφής ,σύμφωνα με δύο ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η διαδικασία δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Η Global Tower ενδέχεται να αποφέρει περίπου 1,5 δισ. δολ. από την πώλησή της, σύμφωνα με τον Clayton Moran, αναλυτή της Stanford Group στην Μπόκα Ρατόν στη Φλόριντα.

Η Blackstone σκοπεύει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα των συγχωνεύσεων στον κλάδο, οι οποίες στο πλαίσιο μείωσης του κόστους. Δύο εταιρείες επενδύσεων ανακοίνωσαν την εβδομάδα που πέρασε εξαγορές συνολικού ύψους 7,7 δισ. δολ. Η πρώτη, ύψους 3,8 δισ. δολ. αφορούσε την εξαγορά της γαλλικής TDF SA και η δεύτερη, ύψους 3,9 δισ. δολ. την εξαγορά της Global Signal Inc.

Τα στελέχη της Global Tower, της Blackstone, της Morgan Stanley, της American Tower και της Crown Castle, δεν απάντησαν στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν ή αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο.

Στις 10 Οκτωβρίου η Texas Pacific Group των ΗΠΑ και συνεργάτιδά της, συμφώνησε στην εξαγορά του 60% της TDF, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της Crown Castle ότι θα εξαγοράσει την Global Signal. Η American Tower αγόρασε την SpectraSite Inc., αντί ποσού υψηλότερου των 3 δισ. δολ. το 2005.