Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006 09:51

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Egnatia Finance: «Αναμένουμε θετικοί βραχυπρόθεσμα με την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου, που ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου, να αποτελεί τον επόμενο καταλύτη».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με την αρωγή κυρίως των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης δημιουργεί νέα δυναμική στην αγορά και προσδοκίες για νέες τιμές κοντά με τα υψηλά που είχαν πραγματοποιηθεί Απρίλιο και Μάιο φέτος».

Aspis Securities: «Ο Dow Jones χθες πραγµατοποίησε νέο ρεκόρ, καθώς τα αποτελέσµατα της McDonald ήταν καλύτερα των εκτιµήσεων των αναλυτών. Παρόµοια ήταν η εικόνα και στην Ευρώπη και την ¶πω Ανατολή. Στην εγχώρια αγορά η άνοδος τροφοδοτήθηκε κυρίως από την ενίσχυση των τραπεζικών µετοχών. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανό να συνεχιστεί η άνοδος τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και την εγχώρια αγορά».

Praxis Securities: «Τα νέο ιστορικό υψηλό που σημείωσε ο αμερικάνικος χρηματιστηριακός δείκτης Dow Jones, ενδέχεται να επηρεάσει θετικά τις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές και κατ’ επέκταση και την εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση».