Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006 13:08

Sportingbet: Ανοδος των μετοχών μετά την πώληση του σκέλους στις ΗΠΑ

ΑΝΟΔΟ, σε ποσοστό έως 12% σημείωσαν οι μετοχές της Sportingbet Plc, ιδιοκτήτριας του Paradise Poker, μετά την πώληση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου ετοιμάζεται η απαγόρευση των στοιχημάτων μέσω του Internet.

H Jazette Enterprises Ltd. αγόρασε τις δραστηριότητες των στα αθλητικά στοιχήματα για τις δραστηριότητες καζίνο σε ονομαστική τιμή 1 δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Sportingbet μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πώληση ανακουφίζει την εταιρεία στοιχημάτων στο Internet από τις υποχρεώσεις των 27,2 εκατ. δολ. και το κόστος παύσης λειτουργίας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου το αμερικανικό Κογκρέσο πέρασε νόμο που απαγορεύει τα τυχερά παιχνίδια μέσω του Internet, με αποτέλεσμα οι μετοχές της Sportingbet και άλλων εταιρειών του κλάδου να σημειώσουν μεγάλες απώλειες. Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν 7 δισ. δολ. και ανάγκασαν την World Gaming Plc να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της.

Σήμερα, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 7,5 πένες, φθάνοντας στις 72,5 πένες η μία στο Λονδίνο και διαπραγματεύθηκαν στις 70 πένες η μία στις 8:44 π.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές που αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και στις 447,5 πένες η μία στις 11 Μαΐου, σημείωσαν απώλειες 64%, φθάνοντας στις 66 πένες η μία στις 2 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης μετά την έγκριση του νόμου στις ΗΠΑ. Την ίδια ημέρα η εταιρεία, διέκοψε τις διαπραγματεύσεις της για την εξαγορά της World Gaming.

Mε τη παύση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, η Sportingbet, θα έχει ένα κόστος περίπου 14 εκατ. δολ., σύμφωνα με την ίδια. Επίσης, γλυτώνει υποχρεώσεις ύψους 13,2 εκατ. δολ., αποτέλεσμα της πώλησης. Το σκέλος της εταιρείας στις ΗΠΑ, απασχολεί περίπου 500 ανθρώπους, οι οποίοι ενδέχεται να απασχοληθούν στην Jazette, σύμφωνα με την Sportingbet.