Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 10:04

Danone: 4,1% υψηλότερες πωλήσεις το τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ 4,1% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γιαουρτιού και εμφιάλωσης νερού στον κόσμο, Groupe Danone SA, αποτέλεσμα της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές και τις ΗΠΑ. Η γαλλική εταιρεία, προχώρησε επίσης στην προς τα πάνω αναθεώρηση των πωλήσεών της για το σύνολο του έτους και για τα κέρδη της ανά μετοχή.

«Η επιτάχυνση της οργανικής ανάπτυξης φάνηκε το τρίτο τρίμηνο, κυρίως από την πολύ καλή επίδοση της δραστηριότητας των ποτών στην Ασία», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Franck Riboud, εισέρχεται σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και πούλησε διάφορα σκέλη για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε γαλακτοκομικά προϊόντα, μπισκότα και μεταλλικό νερό.

Τα έσοδα το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 3,55 δισ. ευρώ (4,45 δισ. δολ.) από 3,41 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου, που ανακοινώθηκαν σήμερα. Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα έσοδα θα σημείωναν άνοδο 3,64 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα το εννεάμηνο της χρήσης, αυξήθηκαν στα 10,77 δισ. ευρώ (13,50 δισ. δολ.), σύμφωνα με την Danone. Το Bloomberg υπολόγισε τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, από την αφαίρεση των εσόδων του εξαμήνου που ανακοινώθηκαν στις 2 Αυγούστου, από τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.