Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της LG Electronics Inc., μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό και την αγορά κατοικιών, που αύξησαν την εικοτολογία ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να δαπανούν στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 131,16 μονάδες στις 11:26 π.μ. στο Τόκυο, μετά τις απώλειες δύο ημερών, κατά 0,3%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix σημείωνε άνοδο 0,3%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., εν μέσω προσδοκιών ότι οι εταιρείες που πραγματοποιούν τα μέγιστα των εργασιών τους εντός χώρας, ενδέχεται να ανακοινώσουν υψηλότερα κέρδη. Ο δείκτης Nikkei 225 διολίσθησε 0,1%.

Στις ΗΠΑ οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 0,5% τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2005, μετά από άνοδο 0,2% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι οι τιμές θα υποχωρούσαν 0,3%.

Οι κατασκευαστές στις ΗΠΑ, κατασκεύασαν 5,9% περισσότερες κατοικίες τον Σεπτέμβριο έναντι του προηγούμενου μήνα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.