Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 09:30

Nestle: Aquarel και Nespresso ώθησαν 5,6% υψηλότερα τις πωλήσεις

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ πωλήσεις σε ποσοστό 5,6%, αποτέλεσμα της εξαγοράς εμφιαλωμένου νερού Aquarel στις ΗΠΑ και του Nespresso καφέ στην Ευρώπη, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης βιομηχανίας τροφίμων στον κόσμο, Nestle SA.

Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν στα 25,06 δισ. ελβετικά φράγκα (19,74 δισ. δολ.) από 23,73 δισ. φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, με βάση τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Βιβέ της Ελβετίας. Κατά μέσον όρο, επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 25,3 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Peter Brabeck, πούλησε σκέλη καφέ, κακάου και επεξεργασίας γαλακτοκομικών, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα ελκυστικά προϊόντα ειδών υγιεινής διατροφής, σε συνδυασμό με τα ποτά που πωλούνται ακριβότερα. Η Nestle, που αυτήν την εβδομάδα συμφώνησε να πουλήσει τη δραστηριότητα γάλακτος στην Ασία, προς περίπου 1,3 δισ. δολ. φέτος, για να αγοράσει τα σήματα Uncle Tobys και Jenny Craig, ειδών υγιεινής διατροφής εταιρείας των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Nestle σημείωσαν χθες άνοδο 3 ελβετικά φράγκα, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 437,75 ελβετικά φράγκα η μία στη Ζυρίχη. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 11%, παρόμοια της ανόδου 13% των 106 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg World Food Index. Η εταιρεία, που εκτός των άλλων παράγει και προϊόντα όπως τις τροφές σκύλων Purina και τα παγωτά Dreyer, έχει χρηματιστηριακή αξία 175 δισ. ελβετικών φράγκων.