Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 07:54

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Πιο φιλικός ο νέος ΚΒΣ για 1 εκ. επιτηδευματίες. Προαναγγελία εισαγωγής ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλή έκπληξη στα κέρδη των τραπεζών. Οι ισχυροί του κλάδου κρατούν υψηλά τον πήχυ της κερδοφορίας".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ισχυροποιούνται τα βιβλία. Το "Κέρδος" παρουσιάζει όλες τις αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο καθεστώς στην τήρηση των φορολογικών βιβλίων. Από τον έφορο οι παρατάσεις και η αξιολόγηση των παραβάσεων".

Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων

Το ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "Σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογικών αρχών και αγοράς επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ο νέος Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, ο οποίος αμβλύνει σημαντικά τις προϋποθέσεις για την απόρριψη των βιβλίων, αυξάνει τα όρια τήρησής τους και απαλλάσσει πλήθος επιτηδευματιών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων".

Τράπεζες

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Αύξηση κερδών 40%-45% αναμένουν οι αναλυτές για τις πέντε μεγάλες τράπεζες στο 9μηνο. Παρά την πίεση στα επιτοκιακά περιθώρια κέρδους οι ισχυροί του πιστωτικού συστήματος συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα την αγορά με την πορεία των οικονομικών τους μεγεθών. Η FinansBank θα κάνει τη διαφορά για την Εθνική Τράπεζα. Κρίσιμη μεταβλητή για την Πειραιώς οι υπεραξίες από την πώληση ιδίων μετοχών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ