Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 18:18

Δυναμικό ελληνικό «παρών» στη Διεθνή Εκθεση SIAL στο Παρίσι

Στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός του κλάδου Τροφίμων & Ποτών, τη Διεθνή Εκθεση SIAL στο Παρίσι, η Ελλάδα συμμετέχει με 177 εξαγωγικές επιχειρήσεις, Επιμελητήρια, Κλαδικές Οργανώσεις και Φορείς. Στόχος η προβολή του δυναμικού της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και η πραγματοποίηση επαφών για την ανάπτυξη συνεργασιών στις διεθνείς αγορές.

Κατά την έναρξη της Εκθεσης ο κ. Παναγιώτης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ τόνισε ότι «αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά, γιατί τα τρόφιμα και τα ποτά μας, αξίζουν να γίνουν η επιλογή των καταναλωτών παγκοσμίως. Από σήμερα και για πέντε ημέρες τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο χιλιάδων κορυφαίων επαγγελματιών του κλάδου παγκοσμίως. Η προβολή αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων μας. Στόχος μας να μετατρέψουμε το σήμα "Made in Greece" σε χειροπιαστή πραγματικότητα που συνοψίζει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα».

Η Εκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι. Είναι ανοικτή για τους επαγγελματίες επισκέπτες και το κοινό από τις 22 και μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Το 2004 στην SIAL συμμετείχαν περισσότεροι από 5.250 εκθέτες από 99 χώρες, καθώς και εθνικά περίπτερα από 108 χώρες. Επιπλέον, ο βαθμός συμμετοχής έφτασε τους 136.374 εμπορικούς επισκέπτες.