Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 07:29

KDDI, DoCoMo: Απώλειες των μετοχών μετά τη μείωση τιμών της Softbank

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της NTT DoCoMo Inc. και της KDDI Corp., των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, μετά την ανακοίνωση της τρίτης σε μέγεθος του κλάδου, Softbank Corp., ότι θα μειώσει περισσότερο τις τιμές χρέωσης έναντι των άλλων μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της.

Οι μετοχές της KDDI, υποχώρησαν 5,7%, φθάνοντας στα 739.000 γιέν, οδεύοντας να σημειώσουν τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και 17 μήνες, ενώ της DoCoMo, υποχώρησαν 2,7%, φθάνοντας στα 183.000 γιέν η μία, στις 11 π.μ. κατά το διάλειμμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές της Softbank, σημείωναν άνοδο 2,1%, φθάνοντας στα 2.740 γιέν η μία.

Η Softbank, η οποία τον Απρίλιο αγόρασε το σκέλος της Vodafone Group Plc στην Ιαπωνία, μείωσε χθες τις τιμές των πακέτων της, για να κερδίσει πελάτες, οι οποίοι από σήμερα μπορούν να αλλάξουν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, διατηρώντας τον αριθμό του τηλεφώνου τους. Επίσης η Softbank μείωσε κι άλλο τις μηνιαίες τιμές της που θα είναι πάντα 200 γιέν χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των ανταγωνιστριών της, δήλωσε χθες ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Masayoshi Son.

Η Softbank παρουσίασε 18 νέα συμβόλαια συνδρομής που θα ισχύσουν από τις 26 Οκτωβρίου, μειώνοντας το κόστος τους κατά περίπου 210 γιέν. Τρία από τα πακέτα των προσφορών, θα επιτρέψουν στους συνδρομητές να τηλεφωνούν και να στέλνουν μεταξύ τους δωρεάν μηνύματα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Το πακέτο «Gold Plan», θα διατεθεί στα 2.880 γιέν (23 δολ.) τον μήνα, 70% φθηνότερα από την τιμή των 9.600 γιέν, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Softbank.