Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 09:54

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Για μια ακόμα συνεδρίαση η υποχώρηση του ΓΔ συνοδεύθηκε από μείωση της καθαρής αξίας συναλλαγών, το οποίο κατά τη γνώμη μας αποτελεί θετικό στοιχείο για το ΧΑ. Η χθεσινή άνοδος των ξένων δεικτών μετά το κλείσιμο του ΧΑ, αυξάνει τις πιθανότητες υπέρ της ανοδικής κίνησης του ΓΔ κατά τη σημερινή συνεδρίαση με πρώτο στόχο την επανάκτηση της αντίστασης των 4.127 μονάδων και δεύτερο την κίνησή του προς τις 4.200 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά ξεχωρίζοντας από το διεθνές θετικό κλίμα πραγματοποίησε ζημιές, μάλλον περισσότερο εκλαμβάνοντάς το ως αποκομίσεις κερδών παρά κλείσιμο θέσεων. Το momentum διατηρείται θετικό και αναμένετε μέχρι τέλους της εβδομάδας να μην υπάρξουν εκπλήξεις. Τον βηματισμό στο ελληνικό χρηματιστήριο δίνουν οι μετοχές κυρίως του τραπεζικού κλάδου και εκεί θα πρέπει να εστιαστεί το ενδιαφέρον, σε σχέση με πιθανή αλλαγή τάσης. Επιπρόσθετα θα εστάζαμε το ενδιαφέρον και στις μετοχές των κλάδων μεταλλουργίας και πετρελαιοειδών».

Euroxx: «Παρά το θετικό του ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος όπου και παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κλείνοντας κατά 0,34% χαμηλότερα… Στις διεθνείς χρηματαγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις με τον Dow Jones να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό μετά την περαιτέρω υποχώρηση του πετρελαίου και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ οι Ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν το ανοδικό τους ράλι. Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ να κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές».