Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 07:03

Κέρδη για δεύτερη ημέρα σημειώνει το πετρέλαιο

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς ο πιο ψυχρός καιρός στις ΗΠΑ, οδήγησε σε εικασίες για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης.

Οι θερμοκρασίες κάτω των φυσιολογικών για την εποχή επιπέδων στις 31 Οκτωβρίου στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη περιοχή κατανάλωσης πετρελαίου της χώρας, υα αυξήσουν τη ζήτηση για θέρμανση 30% πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Weather Derivatives. Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται το τέταρτο τρίμηνο, όταν τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Βόρειο Ασία, ετοιμάζονται για την παραγωγή πετρελαίου θέρμανσης για τον χειμώνα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο έως 25 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 59,60 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 9:23 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 59,52 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 54 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 59,35 δολ. το βαρέλι χθες, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών. Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στο 1,7014 δολ. το γαλόνι, μετά την άνοδό του 1,6%, στο 1,6952 δολ. το γαλόνι χθες.