Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 11:02

Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με το επενδυτικό ενδιαφέρον να διαχέεται και στις τρεις βαθμίδες κεφαλαιοποίησης.

Αυτή την ώρα (10:40) βρίσκεται στις 4.137,98 μονάδες αυξημένος κατά 0,28%.

«Ο επόμενος βασικός εγχώριος καταλύτης είναι η περιόδος των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου. Αναμένουμε το θετικό κλίμα να παραμείνει ανέπαφο, ενώ κάποιες ρευστοποιήσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Egnatia Finance στο πρωινό της σχόλιο.

Η Fortius Finance θεωρεί ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα την κίνησή του γενικού δείκτη γύρω από τρέχοντα επίπεδα (καθώς ανάλογη φαίνεται ότι θα είναι και κίνηση των ξένων δεικτών, εν αναμονή της απόφασης της FOMC για τα επιτόκια που θα ανακοινωθεί στις 21:15), με ζητούμενο από τεχνικής απόψεως το κλείσιμό του πάνω από την αντίσταση των 4.127 μονάδων.

Ανοδο σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 81 μετοχές ενισχύονται, 45 σημειώνουν πτώση και 46 παραμένουν αμετάβλητες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,91%.

Πτώση σημειώνουν μόνο οι δείκτες ταξιδίων – αναψυχής και υγείας.

Τον υψηλότερο τζίρο εμφανίζουν η Εθνική Τράπεζα, η S&B, η ΕFG Eurobank, o OTE, η Coca-Cola 3Ε και η Αlpha Bank.