Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 11:02

Sharp: 33% η αύξηση των κερδών από τις τηλεοράσεις LCD και τα κινητά

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 33%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Sharp Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων και κινητών τηλεφώνων της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα των σημαντικών πωλήσεων των τηλεοράσεων Aquos και των κινητών τηλεφώνων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 22,6 δισ. γιέν (190 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 7,3%, στα 772,0 δισ. γιέν. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από την αφαίρεση των στοιχείων του πρώτου τριμήνου, από τα αντίστοιχα του εξαμήνου, που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εταιρεία.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Katsuhiko Machida, διευρύνει την ηγετική θέση της Sharp, που πραγματοποίησε τα υψηλότερα κέρδη στην παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων LCD, ύψους 44 δισ. δολ., με την παραγωγή τηλεοράσεων υψηλότερης πιστότητας από τις αντίστοιχες των ανταγωνιστριών της. Επίσης η εταιρεία πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες εξαγωγές κινητών τηλεφώνων, αποτέλεσμα της ισχυρής ζήτησης.

Σήμερα η Sharp είπε ότι θα αυξήσει το μέρισμα της χρήσης κατά 2 γιέν, στα 24 γιέν ανά μετοχή. Τα λειτουργικά της κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αυξήθηκαν 26%, φθάνοντας στα 49,7 δισ. γιέν, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κατά μέσον όρο, τέσσερις οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, προέβλεπαν ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου θα ήταν 21,1 δισ. γιέν, τα λειτουργικά κέρδη 44 δισ. γιέν και οι πωλήσεις της 760,1 δισ. γιέν.

Η Sharp διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους. Τον Απρίλιο είχε πει ότι τα κέρδη της τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου θα σημειώσουν αύξηση 13%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 100 δισ. γιέν, τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν 10%, στα 180 δισ. γιέν και τα έσοδα θα αυξηθούν 3,7%, στα 3 τρισ. γιέν.