Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 07:52

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Σωσίβιο" για εξυγίανση ο Πτωχευτικός Κώδικας. Αλλάζουν έπειτα από 170 χρόνια όροι και προϋποθέσεις για πτωχεύσεις εταιριών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "12 αλλαγές για τις πτωχεύσεις. Δεύτερη ευκαιρία σε όσους χρεοκοπούν. Επιτέλους, εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου μετά 170 χρόνια".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Δεύτερη ευκαιρία στους άτυχους και σωσίβιο πριν από το λουκέτο. Το "Κέρδος" παρουσιάζει ολόκληρο το σχέδιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ηπιότερος ο κώδικας για πτωχεύσεις επιχειρήσεων. Δεύτερη ευκαιρία στις εταιρείες με προβλήματα".

Πτωχεύσεις επιχειρήσεων

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν, κατάλληλα αναδιοργανούμενες, να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους παρέχεται με την αναθεώρηση των διατάξεων του πτωχευτικού Κώδικα που δημοσιοποίησαν χθες τα υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης. Δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα η απλή χρεοκοπία, αλλά θεσπίζονται κυρώσεις για τη δόλια. Καταργείται η προσωποκράτηση του καλόπιστου οφειλέτη, ενώ αποθαρρύνεται η κήρυξη πτώχευσης".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ προσθέτει ότι "Στον ριζικό εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού κώδικα που έχει συμπληρώσει 170 έτη ζωής αποσκοπεί το νομοσχέδιο που συνέταξε η κυβέρνηση και θα δοθεί για διαβούλευση στους φορείς κατά το επόμενο τρίμηνο. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες, ενώ παραμένουν αυστηρές οι κυρώσεις για τις δόλιες πτωχεύσεις".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ