Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 16:13

Γέφυρα Α.Ε.: Δεν αυξάνονται τα διόδια πριν τον Ιανουάριο του 2007

Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου πριν από τον Ιανουάριο του 2007, δήλωσαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υπεύθυνοι της εταιρείας «Γέφυρα Α. Ε.».

Όπως διευκρίνισαν, «οι τιμές των διοδίων αυξάνονται κάθε Ιανουάριο νόμιμα και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, ύστερα από την έγκριση του αρμόδιου Υπουργείου λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη την μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και με γνώμονα τη μέγιστη προστασία των τοπικών χρηστών» και σημείωσαν ότι «πρέπει να αυξάνονται οι τιμές των διοδίων από τη στιγμή που όλα τα έξοδα (μισθοί, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα κ.ά.) αυξάνονται».

Όσον αφορά τις διελεύσεις των οχημάτων από τη γεφυρα, όπως ανακοινώθηκε, από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2006 αυξήθηκαν κατά 150.000, ενώ το 2005 τη γέφυρα διέσχισαν περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων 87% ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Για τη συνολική απόδοση του έργου σε οικονομικό επίπεδο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστήριξαν ότι είναι κατώτερη του αναμενόμενου, χαρακτηρίζοντας ως ισχυρό ανταγωνιστή τα φέρι - μποτ της γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, τα οποία προτιμούν αρκετοί οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων.

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ληφθούν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα, όπως η τοποθέτηση «αποσβεστήρων» ανάμεσα στα καλώδια της γέφυρας και το κατάστρωμα. Συγκεκριμένα, όπως είπαν, οι «αποσβεστήρες» λειτουργούν ως αμορτισέρ και μειώνουν την φθορά των καλωδίων, όπως και την ταλάντωσή της, ενώ γίνεται λιγότερο αισθητή η ταλάντωση του οδοστρώματος.

Οσο για τις διαμαρτυρίες κατοίκων του Ρίου, σχετικά με τον θόρυβο κατά τη διέλευση των φορτηγών από τους αρμούς της γέφυρας, οι υπεύθυνοι της «Γέφυρας ΑΕ» δήλωσαν πως «υπάρχει η υποδομή για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, αλλά θα πρέπει να υπάρξει κεντρική απόφαση και χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ».