Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 16:50

Υπέρ ενός συστήματος συνταξιοδότησης μεταξύ των 60 και 67 ετών ο Ν. Αναλυτής

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, Νικόλαο Αναλυτή και τον πρόεδρο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Ευάγγελο Δημητρακάκη, είχε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημοσθένη Μαμμωνά.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα οργάνωσης και υποδομής, ώστε να βελτιωθεί η αξιοπιστία των στοιχείων που θα μπορούν να διαθέσουν τα ταμεία στους αναλογιστές του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, το οποίο και έχει αναλάβει να εκπονήσει τη σχετική αναλογιστική μελέτη.

Ο κ. Αναλυτής έκανε λόγο για ανάγκη κινητοποίησης των ταμείων, ώστε να βελτιώσουν άμεσα τη βάση δεδομένων με τα στοιχεία του συστήματος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί προσωπική του γνώμη, ο κ. Αναλυτής σημείωσε ότι όποια μέτρα κριθούν αναγκαία, δεν θα πρέπει να θίξουν την παρούσα γενεά που περιμένει σύνταξη, ενώ άφησε ανοιχτό, πάντα ως προσωπική γνώμη του, ένα σύστημα συνταξιοδότησης μεταξύ των 60 και 67 ετών, σε συνδυασμό με σύστημα κινήτρων και αντικινήτρων παραμονής στην εργασία με στόχο υψηλότερες συντάξιμες αποδοχές.