Η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος, μαζί με μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την ελάφρυνση του χρέους, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να στηριχθεί η επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για την επιτυχή έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος, δήλωσε η Κ. Λαγκάρντ. Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα.
Η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος, μαζί με μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την ελάφρυνση του χρέους, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να στηριχθεί η επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για την επιτυχή έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
«Ο κ. Τσίπρας κι εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ, κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό, αμέσως μετά από τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ευτυχής που υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στην έδρα του Ταμείου, ενώ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα και τους Έλληνες πολίτες για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα στην εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, όπως είπε.
Η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με το ΔΝΤ, τέθηκαν επί τάπητος οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και τα βασικότερα θέματα που αφορούν το μέλλον.
Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα
Από την πλευρά του, κατά τις κοινές δηλώσεις με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από χρόνια στασιμότητας.
Τόνισε επίσης ότι οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν, καθώς και ότι υπάρχει μια ορατή έξοδος από την κρίση.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι προς τον συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η γ’ αξιολόγηση, κάτι που -όπως εξήγησε- θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της.
Ανέφερε επιπλέον ότι το ΔΝΤ θα παίξει έναν ζωτικό ρόλο για το χρέος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.
Εκ μέρους του ΔΝΤ, συμμετείχαν ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος Πολ Τόμσεν, ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικής, Πολιτικής και Επισκόπησης Χιου Μπρέντεκαμπ και ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ