Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 12:46

Υποχωρεί η τιμή του αργού στο Λονδίνο

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, περιορίζοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα, καθώς οι διαπραγματευτές περιμένουν περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ να επιβεβαιώσουν στους πελάτες τους τη μείωση της παραγωγής.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο και η εταιρεία National του Αμπου Ντάμπι, ενημέρωσαν τους πελάτες τους αυτήν την εβδομάδα ότι θα μειώσουν τις εξαγωγές τον Νοέμβριο, σύμφωνα με αξιωματούχους των διϋλιστηρίων τους. Ο ΟΠΕΚ, συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την 1η Νοεμβρίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε στα 60,15 δολ. το βαρέλι, ποσοστό 0,4%, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 9:28 π.μ. στο Λονδίνο. Νωρίτερα σημείωνε άνοδο 30 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 60,66 δολ. το βαρέλι.

Στο Λονδίνο το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 60,57 δολ. το βαρέλι, 20 σεντς χαμηλότερα, μειώνοντας την άνοδο 35 σεντς, που σημείωνε νωρίτερα στο ICE Futures.