Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 09:47

Σύντομα η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, μετέβη την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Χ. Φώλια, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρο Καπράλο, και την οικονομική σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ελένη Λουρή.

Στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ασίας, ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ομώνυμου Χρηματιστηρίου, Ronald Arculli.

Η συνάντηση έγινε σε μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις της ιστορίας του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, καθώς πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εισαγωγή εταιρείας - της ICBC αξίας 20 δισ. δολαρίων - σε αυτό.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης του Χονγκ Κονγκ, Stephen Ip, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα:

*Την απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Χονγκ Κονγκ η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

*Το άνοιγμα εμπορικού και οικονομικού γραφείου του Χονγκ Κονγκ στην Ελλάδα, το οποίο θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πρόταση αυτή, που έγινε από την ελληνική πλευρά, αντιμετωπίσθηκε ιδιαίτερα θετικά.

*Την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας εισοδήματος, όπου σημειώθηκε πρόοδος.

Ο υπουργός μετέφερε πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προς τον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.