Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 09:58

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Ως ιδιαίτερα αρνητική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς ο ΓΔ έσπασε τη στήριξη των 4,127 μονάδων με περισσή ευκολία ακολουθώντας κατά πόδας την κίνηση των ξένων δεικτών, κάτι το οποίο δε συνέβαινε τις τελευταίες εβδομάδες στην περίπτωση ανόδου στο εξωτερικό. Και αν η υποχώρηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας θα μπορούσε να εκληφθεί ως θετικό στοιχείο, φέρεται να είναι περισσότερο ως αρνητικό στοιχείο, καταδεικνύοντας την έλλειψη ζήτησης και την επιφυλακτικότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα σχετικά με την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του ΧΑ.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα (επόμενο ουσιαστικό σημείο στήριξης είναι οι 4,055 μονάδες), με σημεία αναφοράς την κίνηση των ξένων δεικτών και των μετοχών των Eurobank και Τιτάνα (ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του 9μήνου αύριο μετά το κλείσιμο).

Egnatia Finance: «Αναμένουμε η αγορά να υιοθετήσει στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση αποφεύγοντας τις μεγάλες διακυμάνσεις. Η Σοφοκλέους θα στερηθεί πάλι εγχώριων καταλυτών, που θα μπορούσαν να δώσουν σαφή κατεύθυνση. Ωστόσο, η περιόδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ξεκινάει αύριο με τις δεικτοβαρείς EFG Eurobank και Τιτάν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα 9μήνου».

Aspis Securities: «Η αύξηση του αµερικανικού ΑΕΠ στο τρίτο τρίµηνο ήταν χαµηλότερη των εκτιµήσεων των αναλυτών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσµα την υποχώρηση των αµερικανικών µετοχών την Παρασκευή. Οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεάστηκαν αρνητικά από τα µη ικανοποιητικά µακροοικονοµικά στοιχεία των ΗΠΑ. Θεωρούµε πιθανό να συνεχιστούν και σήµερα οι πιέσεις τόσο στις διεθνείς όσο και στην εγχώρια αγορά καθώς υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της παγκόσµιας ανάπτυξης».