Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας να κλείσουν τον μήνα με τις καλύτερες επιδόσεις από τον Αύγουστο, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, τη μεγαλύτερη μέσα σε ένα έτος. Οι μετοχές της Motor Co. και τα ης LG.Philips LCD Co. σημείωναν κέρδη, καθώς εικάζεται ότι οι χαμηλότερες τιμές των καυσίμων, θα αυξήσουν τις δαπάνες των καταναλωτών.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της PetroChina Co. και της Inpex Holdings Inc., οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των μετοχών του κλάδου της ενεργείας. Οι μετοχές της Creative Technology Ltd., της οποίας οι συσκευές αναπαραγωγής μουσικής υστερούν έναντι των iPod της Apple Computer Inc., κινήθηκα πτωτικά, μετά την ανακοίνωση ζημιών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 132,35 μονάδες στις 12:50 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει τον Οκτώβριο με άνοδο 3%, τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Απρίλιο.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.