Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 07:46

Ιαπωνία: Αμετάβλητα στο 0,25% τα επιτόκια

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ και στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των λοιπών μεγάλων οικονομιών στον κόσμο, διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα βασικά επιτόκια δανεισμού, πριν από την ανακοίνωση τη εξαμηνιαίας έκθεσης για τον πληθωρισμό, που θα γίνει σήμερα.

Ο διοικητής της Bank o Japan και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, διατήρησαν τα επιτόκια μεταξύ των τραπεζών στο 0,25%, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης σύσκεψης, σύμφωνα με σημερινή. Συνολικά 38 από 39 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν αυτήν την απόφαση.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,53 έναντι του δολαρίου στη 1 μ.μ., από 117,51 γιέν που ήταν πριν από την ανακοίνωση για τα επιτόκια. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, υποχώρησε 1 μονάδα βάσης, στο 1,715%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, αύξησε για πρώτη φορά τα βασικά επιτόκια δανεισμού σε έξι χρόνια, τον Ιούλιο. Η Federal Reserve των ΗΠΑ, διατήρησε τα επιτόκια στο 5,25%, για τρίτο μήνα την εβδομάδα που πέρασε. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αύξησε τα επιτόκια αυτόν τον μήνα στο 3,25%.