Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 12:11

Mittal South Africa: 100.000 τόνοι χαμηλότερη παραγωγή

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 100.000 τόνους παραγωγής θα απωλέσει η Mittal Steel South Africa Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού της Αφρικής, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο μεγαλύτερό της εργοστάσιο, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι επισκευές θα χρειαστούν τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Tami Didiza.

Και ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, κατά τη διάρκεια της αντικατάστασης των πυροσβεστήρων σημειώθηκε έκρηξη ενός, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δύο άλλων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι μετοχές της Mittal υποχώρησαν 1,6%, φθάνοντας στα 86,10 ραντ η μία στις 9:46 π.μ. σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 38,4 δισ. ραντ, (5,06 δισ. δολ.).

Η Mittal Steel South Africa, η οποία ανήκει κατά 52% στην Mittal Steel Co., τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο, παράγει 3,8 εκατ. τόνους ατσαλιού ετησίως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που ήρε φωτιά. Αυτό είναι πλέον του ημίσεως της συνολικής παραγωγής της Ν. Αφρικής, περίπου 7 εκατ. τόνων.