Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 12:23

Ιονική Ξενοδοχειακή: Απόσχιση ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων Ρόδου σε θυγατρική

Την απόσχιση και εισφορά του κλάδου των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων Ρόδου στην 100% θυγατρική εταιρεία Τουριστικά Θέρετρα Α.Ε., ανακοίνωσε η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανωτέρω αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήματος έχει κριθεί απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των επιχειρηματικών επιδιώξεών της.

Σημειώνεται επίσης ότι η απόσχιση του εν λόγω κλάδου σε 100% θυγατρική εταιρεία, δεν μεταβάλλει τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας, καθότι, όπως αναφέρει, τα μεγέθη του υπό απόσχιση κλάδου θα συμπεριλαμβάνονται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της.

Ο εν λόγω εταιρικός μετασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993 και βάσει λογιστικής καταστάσεως με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2006. Από την ημερομηνία αυτή και μετά όλες οι πράξεις του κλάδου που διενεργούνται από την εταιρεία θα λογίζονται ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφώσης τον κλάδο εταιρίας. Η ολοκλήρωση της αποσχίσεως υπόκειται στις κατά νόμο εγκρίσεις και άδειες.