Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 13:13

Ανοδος του δολαρίου έναντι ευρώ και γιέν

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιέν, πριν από την έκθεση, η οποία ενδέχεται να δείξει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκε αυτό τον μήνα και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο.

Το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε έναντι του ελβετικού φράγκου και του αφρικανικού ραντ, καθώς εικάζεται ότι η ανάπτυξη δεν υποχωρεί αρκετά για να επιτρέψει στην Federal Reserve να μειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα βοηθήσει το δολάριο να διατηρήσει το πλεονέκτημα της απόδοσης, έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο φθάνοντας στο 1,2690 έναντι του ευρώ στις 9:47 π.μ. στο Λονδίνο, από 1,2725 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ιαπωνικού γιέν το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 117,75 από 117,49.

Κατά μέσον όρο, 57 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν ότι ο δείκτης της εμπιστοσύνης καταναλωτών αυξήθηκε τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ στο 108, από 104,5 που ήταν τον Σεπτέμβριο.