Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 08:01

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Έλεγχοι του μεσονυχτίου στην τροφοδοσία αγοράς. Ειδικές οδηγίες του ΥΠΕΕ για τα προϊόντα "απομίμησης" και "πειρατείας"».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αρχίζει η μάχη για τον ΟΤΕ. Ρόλο συμβούλου διεκδικούν 12 οίκοι. Συνέρχεται στις 9 Νοεμβρίου η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Τα καλάθια των μικροεπενδυτών. Ο υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τα ETF's. Επενδύσεις χαμηλού ρίσκου και κόστους στη Σοφοκλέους».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με γρήγορες διαδικασίες η πλήρης πώληση του ΟΤΕ. Την επόμενη εβδομάδα ο σύμβουλος - ¶νοδος της μετοχής στο Χρηματιστήριο».

Μικροεπενδυτές

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "η τελευταία ευκαιρία εισόδου των "μικρών" στο Χρηματιστήριο ακούει στο όνομα EFT's ή Exchange Traded Funds (Χρηματιστηριακώς Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια). Οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν άμεσα και με σχετικά χαμηλό κόστος θέσει σε ένα "καλάθι" μετοχών επενδύοντας έτσι σε μια ευρύτατη γκάμα μετοχών και οικονομιών, από τις πιο ανεπτυγμένες ως αυτές που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Ήδη, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση".

ΟΤΕ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "την επόμενη εβδομάδα τίθεται στην τελική ευθεία η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, με τον ορισμό από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων του ειδικού συμβούλου που θα βρει το στρατηγικό επενδυτή, στον οποίο το Δημόσιο θα πωλήσει ένα σημαντικό πακέτο μετοχών και θα παραχωρήσει και το μάνατζμεντ του Οργανισμού. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτη εξαμήνου του 2007".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ