Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 16:11

Νεοχημική: Αναδιάρθρωση του Ομίλου

Την απόφασή της για πλήρη αναδιάρθρωση της υφιστάμενης δομής του Ομίλου ανακοίνωσε σήμερα η Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΒΕ αποσκοπώντας στη βελτίωση των μηνιαίων ταμειακών ροών για το 2007, στη μείωση του διοικητικού κόστους του Ομίλου και στο αποτελεσματικό tax planning.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική της εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ αγόρασε το 100% (που κατείχε η ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ) της ΛΑΜΔΑ ΚΟΣΜΕΤΙΚΣ ΑΒΕΕ έναντι του τιμήματος 12 εκ. €, σύμφωνα με έκθεση αποτίμησης και γνωμοδότηση της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. επί του εύλογου και δίκαιου του τιμήματος εξαγοράς.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πρόθεσή τους για συγχώνευση με απορρόφηση της ΛΑΜΔΑ ΚΟΣΜΕΤΙΚΣ ΑΒΕΕ από την ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ. Η νέα επωνυμία της απορροφώσας εταιρείας θα είναι ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ & ΚΟΣΜΕΤΙΚΣ ΑΒΕΕ. Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Κ.Ν. 2190/1920 και του Ν. 2166/1993. Η 30/11/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώμενης εταιρείας.

Παράλληλα, οι θυγατρικές εταιρείες ΛΑΜΔΑ ΛΑΜΔΑ ΑΒΕΕ και ΚΕΜΙΚΑΛ ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ ΑΕ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για συγχώνευση, με τη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία ΛΑΜΔΑ ΛΑΜΔΑ ΑΒΕΕ. Η 30/11/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Την πρόθεσή τους για συγχώνευση γνωστοποίησαν επίσης οι εταιρείες ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΒΕΕ, ΛΑΜΔΑ ΠΟΛΥΜΕΡΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΕ, ΛΑΜΔΑ ΠΑΚ ΑΒΕΕ, PLANTERA SA, ΛΑΜΔΑ ΦΕΡΤΙΛΑΙΖΕΡΣ ΑΕ, ΑΓΚΡΟΙΝΟΒΕΙΣΟΝ ΑΒΕΕ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΠΟΛΥΜΕΡΣ ΚΑΙ ΚΕΜΙΚΑΛΣ ΑΕ και ΚΕΜΙΚΑΛ ΙΝΟΒΕΙΣΟΝΣ ΑΒΕΕ, με τη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ. Η 31/12/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Τέλος, οι θυγατρικές εταιρείες ΠΕΤΡΟΝΕΤ ΑΕ και NOVION ΑΕ συμφώνησαν να συγχωνευθούν και να δημιουργήσουν νέα εταιρεία.

Η 31/12/2006 καθορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιρειών.