Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 17:03

ΟΤΕ: Πώληση της Armentel στη Vimpelcom

Σε συμφωνία με την Vimpel-Communications για την πώληση του μεριδίου του ύψους 90% που κατέχει στην ArmenTel κατέληξε ο ΟΤΕ. Η συμφωνηθείσα καθαρή τιμή πώλησης για το 90% της ArmenTel ανέρχεται σε 342 εκατ. ευρώ. Η επενδυτική τράπεζα HSBC Bank PLC είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ στην εν λόγω διαδικασία.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία Vimpel-Communications για την πώληση του μεριδίου του ύψους 90% που κατέχει στην Armenia Telephone Company CJSC (ArmenTel), τον κύριο πάροχο τηλεφωνίας της Αρμενίας.

Η συμφωνηθείσα καθαρή τιμή πώλησης για το 90% της ArmenTel ανέρχεται σε 342 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία της επιχείρησης διαμορφώνεται στα 420 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εκτιμώμενου καθαρού δανεισμού, των φορολογικών υποχρεώσεων και λοιπών υποχρεώσεων ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ).

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ρυθμιστικές και άλλες εγκρίσεις και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2006.

Η επενδυτική τράπεζα HSBC Bank PLC είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ στην εν λόγω διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ εξαγόρασε την Armentel στο τέλος του 1997 έναντι τιμήματος 120 εκατ. ευρώ, ενώ με κεφάλαια της ίδιας της εταιρείας επενδύθηκαν σε υποδομές περί τα 100 εκατ. ευρώ.