Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 10:06

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Κρίσιμη κατά τη γνώμη μας θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά για το ΧΑ, καθώς κατά τη διάρκειά της θα αποδειχθεί το κατά πόσο ο ΓΔ επηρεάζεται από την κίνηση των ξένων δεικτών, οι οποίοι έχουν απολέσει μέρος της δυναμικής τους, ή από τα εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις, τα αποτελέσματα του 9μήνου και την κινητικότητα στις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα σε αυτή του ΟΤΕ.

»Γεγονός είναι ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών τελευταίως βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην τελευταία ανοδική κίνηση του ΓΔ. Για τη σημερινή συνεδρίαση, ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την προσπάθεια απορρόφησης των ρευστοποιήσεων γύρω από τρέχοντα επίπεδα και κίνησης σε υψηλότερα, υπό την προϋπόθεση διατήρηση της ζήτησης σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

»Από τεχνικής απόψεως, η επόμενη αντίσταση για το ΓΔ οριοθετείται στις 4.200 μονάδες. Κλείνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών στο εξωτερικό θα επικεντρωθεί στις εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου οι Δημοκρατικοί αναμένεται να κερδίσουν περισσότερες έδρες από τους Ρεπουμπλικάνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Wall Street».

Aspis Securities: «Τα στοιχεία που έδειξαν µείωση της ανεργίας stiw HΠΑ οδήγησαν σε πιέσεις στις µετοχές την Παρασκευή. Στην Ευρώπη ωστόσο, οι µετοχές ενισχύθηκαν λόγω ικανοποιητικών εταιρικών κερδών και λόγω της ανόδου των πετρελαϊκών µετοχών µετά την άνοδο των τιµών του πετρελαίου. Στην εγχώρια αγορά τον τόνο έδωσαν οι τραπεζικές µετοχές. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης µέσω ρευστοποιήσεων κερδών».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά την Παρασκευή κινήθηκε έντονα ανοδικά με τη βοήθεια μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα του τραπεζικού κλάδου. Η προσδοκία άλλωστε περαιτέρω ανόδου των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέχρι τέλος του έτους, βοηθάει πρωτίστως τις τράπεζες. Γι’ αυτή την εβδομάδα αναμένουμε περαιτέρω σταθεροποίηση στα παρόντα επίπεδα μέχρι να καθοριστεί εξ’ ολοκλήρου η τάση στις διεθνείς αγορές».