Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 07:50

Telefonica: Προς εξαγορά του 8% της PCCW στην China Network

ΜΕΡΙΔΙΟ τουλάχιστον 8% της PCCW Ltd. του Χονγκ Κονγκ, αντί του ποσού των 3,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (41 εκατ. δολ.) ενδέχεται να αποκτήσει η Telefonica SA, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, για να οδηγήσει την ανάπτυξη στην Κίνα, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Telefonica ενδέχεται να συνδυάσει το μερίδιο στη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ με το 20% της China Network Communications Group, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η Telefonica, με έδρα τη Μαδρίτη, έχει ήδη επενδύσει στην China Network, τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Συνεργαζόμενος με την κρατική China Network, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Telefonica, Cesar Alierta, ενδέχεται να καταφέρει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στην Κίνα, όπου οι νέοι συνδρομητές πέρυσι υπερέβησαν τα 82 εκατ. του πληθυσμού της Γερμανίας. Επίσης η συνεργασία θα θέσει τέλος στις ανησυχίες μεταξύ των Κινέζων αξιωματούχων για κάποιον ανεπιθύμητο που θα αποκτήσει τον έλεγχο της PCCW.

To venture, Telefonica και China Network, θα καταστεί ο μόνος μεγαλύτερος μέτοχος της PCCW. Η ισπανική εταιρεία, κατέχει το 5% της China Netcom Group Corp. (Hong Kong) Ltd., του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο σκέλους της China Network.