Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 08:10

SingTel: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη από τις εκτιμήσεις εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο, μετά την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών σε επίπεδα ρεκόρ της θυγατρικής της στην Ινδία, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, Singapore Telecommunications Ltd.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 19%, φθάνοντας στα 956 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (612 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 5,77 σεντς του δολαρίου της Σιγκαπούρης το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 4,84 σεντς πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία, γνωστή ως SingTel. Κατά μέσον οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 799 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.

Τα κέρδη στις θυγατρικές της αυξήθηκαν 48%, μετά την αύξηση των κερδών της Bharti Airtel Ltd. της Ινδίας και της PT Telekomunikasi Selular της Ινδονησίας. Η SingTel επένδυσε σε αγορές όπως η Ινδία, η οποία αύξησε τους συνδρομητές κατά περίπου 5 εκατ., καθώς η Σιγκαπούρη είναι κορεσμένη και ο ανταγωνισμός αυξάνεται στο σκέλος της στην Αυστραλία, Optus.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 3,3%, φθάνοντας στα 2,83 δολ. Σιγκαπούρης η μία, οδεύοντας προς το υψηλότερο κλείσιμο από τις 13 Φεβρουάριο του 2001, στις 11:11 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Φέτος οι μετοχές της SingTel έχουν σημειώσει άνοδο 9%, έχοντας χειρότερη επίδοση από την άνοδο 17% που σημείωσαν οι μετοχές που αποτελούν τον Morgan Stanley Capital International AC Asia Pacific Telecommunication Services Index.

Η SingTel είπε ότι θα αρχίσει τη διανομή μερίσματος για το ήμισυ της χρήσης, 4,6 σεντς του δολαρίου της Σιγκαπούρης ανά μετοχή, για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από τα μερίσματα του προηγούμενου έτους.

Το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,7%, φθάνοντας στα 3,28 δολ. Σιγκαπούρης η μία, εξ αιτίας του αδύναμου δολαρίου της Αυστραλίας. Η Optus αποτέλεσε τα 2/3 των πωλήσεων της SingTel. Η εταιρεία επανέλαβε ότι οι πωλήσεις της την τρέχουσα χρήση θα είναι ανάλογες με αυτές του προηγούμενου έτους.