Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 08:32

Bank of Communications: Προς πώληση μετοχών 2,5 δισ. δολ. στην Κίνα

ΠΟΣΟΝ 2,5 δισ. δολ. κατά τη δημόσια εγγραφή της στη Σαγκάη, ενδέχεται να αντλήσει η Bank of Communications Ltd., η πρώτη κινεζική τράπεζα που πούλησε μετοχές στο Χονγκ Κονγκ, καθώς ψάχνει κεφάλαια για τη διεύρυνση του δανεισμού και των πιστώσεων με κάρτες, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν καλά το σχέδιο.

Η Goldman Sachs Gao Hua Securities, η China Galaxy Securities Co., η Citic Securities Co. και η Haitong Securities Co., διαχειρίζονται την πώληση των μετοχών που προγραμματίστηκε για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από μια επίσημη ανακοίνωση όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Bank of Communications, που εδρεύει στη Σαγκάη, άντλησε 16,8 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (2,16 δισ. δολ. ΗΠΑ) τον Ιούνιο του 2005 από τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία ματαίωσε τα σχέδιά της να πουλήσει μετοχές στη Σαγκάη, εξ αιτίας της πτώσης των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Οι μετοχές της Bank of Communications έχουν υπερδιπλασιαστεί από πέρυσι που άρχισαν να διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ. Χθες, οι μετοχές της έκλεισαν 1% υψηλότερα, στα 6,31 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.

Το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της Bank of Communications, που διαθέτει περίπου 2.600 καταστήματα στη χώρα, αυξήθηκαν 22%, φθάνοντας στα 3,13 δισ. γιουάν (397 εκατ. δολ.) καθώς η οικονομική ανάπτυξη ώθησε ανοδικά τη ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια και για υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων.