Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 09:47

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε χθες πτωτική πορεία, με την πλειοψηφία των μετοχών να πραγματοποιεί ζημιές. Σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών πρωταγωνίστησαν οι ΣΙΔΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΟΤΕ που πραγματοποίησαν περίπου το 52% του συνολικού τζίρου. Σε σχέση με τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων 9μήνου οι Πειραιώς και η Motor Oil επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις σε αντίθεση με τα ΕΛΠΕ που απογοήτευσαν».

Fortius Finance: «Η σχετικά χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης δεν μπορεί να οδηγήσει σε εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη συνέχεια, τη στιγμή όμως που η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει θετική.

»Τα αποτελέσματα τριών συντελεστών του FTSE/ASE-20 (Τράπεζα Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil) που ανακοινώθηκαν χθες, αλλά και η τελική επικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία θα αποτελέσουν τα δύο σημεία αναφοράς σε εσωτερικό και εξωτερικό σήμερα. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως για το Γ.Δ. είναι η επανάκτηση των 4.200 μονάδων».