Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 17:16

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στις ρυθμίσεις για τις οφειλές μεγαλοεπιχειρηματιών

Με εκπροσώπους του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ, την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ και την ΠΟΠΟΚΠ συναντήθηκε σήμερα ο Τομέας Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει την απόδοση του κινήτρου για την μείωση της εισφοροδιαφυγής και τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και στους υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. «Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στο κυλιόμενο σύστημα ρυθμίσεων των μεγάλων οφειλών προς το ΙΚΑ».

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν λύνει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος. Αντίθετα αυτά επιδεινώνονται, κυρίως με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές μεγαλοεπιχειρηματιών. Η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων στο ΙΚΑ και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει διορθωτικές διατάξεις που θα συζητηθούν στη Βουλή», σχολίασε η κα Μαρία Δαμανάκη, ενώ η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα έσοδα των ταμείων. Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου η κυβέρνηση υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό επιβραβεύοντας τους συστηματικά ασυνεπείς επιχειρηματίες. Δεν το ψηφίζουμε γιατί επιβαρύνει τα ταμεία και τελικά αδικεί τον πολίτη. Είμαστε θετικοί για κάποιες διατάξεις που επιλύουν μικρά προβλήματα».