Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 18:34

X.A.: Οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 3.917.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ", που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 5 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 14ης Νοεμβρίου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 22α Νοεμβρίου 2006.

• των 17.547.930 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε." που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρών "ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε." και "PROTON ΑΧΕΠΕΥ" (θυγατρικής 100%) με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:

- Κάθε μέτοχος της "PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε." θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας ευρώ 4,49 που κατέχει με μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας ευρώ 4,49.

- Κάθε μέτοχος της "ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.", θα ανταλλάσσει μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας ευρώ 4,04 που κατέχει, προς 0,90 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας εταιρίας, ονομαστικής αξίας ευρώ 4,49.

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας " PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.", θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν – 45.135.892 κοινές ονομαστικές μετοχές – ονομαστικής αξίας ευρώ 4,49.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης, για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας "PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε." σε "PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και του διακριτικού της τίτλου σε «PROTON BANK».

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, καθώς και ως ημερομηνία από την οποία θα ισχύσει η αλλαγή της επωνυμίας, ορίστηκε η 14η Νοεμβρίου 2006.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

- την απόκτηση της ιδιότητας του εξ’ αποστάσεως Μέλους της Αγοράς Αξιών του ΧΑ από την εταιρία – Μέλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), «ΤΡΩΪΛΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΙΜΙΤΕΔ», στο πλαίσιο της λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών ΧΑ – ΧΑΚ.

- την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών «ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» και «ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών των παραπάνω εισηγμένων τη Δευτέρα 13/11/2006.

- την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ (BETANET ABEE)» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της παραπάνω εισηγμένης την Τετάρτη 15/11/2006.

και ενημερώθηκε για τη λύση της σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «YALCO ΣΩΚΡΑΤΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΑΕ - Εμπόριο - Βιομηχανία Υαλικών και Ειδών οικιακής χρήσεως» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.».