Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 19:05

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημείωσαν σήμερα οι περισσότεροι δείκτες στην Ευρώπη, καθώς η απρόσμενη εξασθένηση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ έδωσε αφορμή για ρευστοποιήσεις.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 1.467,43 μονάδες μειωμένος κατά 0,2%.

Σημαντική πτώση κατά 6,9% σημείωσε η μετοχή της Adidas. H γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της στην επόμενη χρήση.

Πτώση, της τάξεως του 2,4%, σημείωσε και η μετοχή της British Telecom παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της βρετανικής εταιρείας ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντιθέτως, σημαντική άνοδο κατά 3% κατέγραψε η μετοχή της Siemens. Τα τριμηνιαία κέρδη της γερμανικής εταιρείας σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη απ΄ ό,τι αναμενόταν, ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα διανείμει υψηλότερο μέρισμα στους μετόχους.

Καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Τotal με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί κατά 1,6%.

Τέλος, απώλειες 4,8% κατέγραψε η μετοχή της ING. Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα κάμψη κερδοφορίας κατά 16% στο τρίτο τρίμηνο.