Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 08:23

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Εθνικό δράμα" αποτελεί η δημοσιονομική απειθαρχία. Δέσμευση Καραμανλή για συνέχιση μεταρρυθμίσεων και αποφυγή πρόωρων εκλογών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικός πόλεμος για τα στεγαστικά. Εντείνεται ο ανταγωνισμός με ξαφνικές μειώσεις επιτοκίων".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ με νόμο. Η πρώτη αξιολόγηση των συμβούλων αποκρατικοποίησης χθες. Σε 15 ημέρες η απόφαση".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με νέο εργασιακό καθεστώς. Επιβάλλεται νομοθετικά ο πρώτος κανονισμός εργασίας σε ΔΕΚΟ".

Εργασιακές σχέσεις-ΟΤΕ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Νέες εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ, αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εισάγει η χθεσινή απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για νομοθετική επιβολή νέου κανονισμού στον Οργανισμό μετά από μήνες άκαρπου διαλόγου διοίκησης-εργαζομένων. Οι αλλαγές δίνουν στη διοίκηση του ΟΤΕ ελευθερία επιλογής στελεχών και αίρουν την επετηρίδα, για όσους προσλήφθηκαν μετά το Μάιο 2005".

Τραπεζικός ανταγωνισμός

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρεί σε αυξήσεις επιτοκίων, στην εγχώρια τραπεζική αγορά οξύνεται ο ανταγωνισμός για τα στεγαστικά δάνεια, λόγω των υψηλών spreads. Δύο τράπεζες, η εμπορική και η Marfin, μειώνουν τα επιτόκια και πλέον η προσοχή στρέφεται στον τρόπο που θα αντιδράσουν η Εθνική, η Alpha, η Eurobank και η Πειραιώς. Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ