Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 20:31

ΟΕΕΚ: 5.100 ευρωδιαβατήρια κατάρτισης και κινητικότητας

Το θεσμό του Ευρωδιαβατηρίου Κατάρτισης (Europass) παρουσίασε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Το Europass είναι ένας κοινοτικός θεσμός, που εντάσσεται στη λογική της σύνδεσης της εκπαίδευσης- κατάρτισης με την παραγωγή και τη διευκόλυνση της κινητικότητας των εκπαιδευομένων και καταρτιζόμενων πολιτών στην Ε.Ε. Είναι ένα έγγραφο που βεβαιώνει τη συμμετοχή ενός ατόμου, το οποίο καταρτίζεται στη χώρα του, στα άλλα κράτη- μέλη της Ενωσης.

Οπως είπε ο κ. Μαργαρίτης, έχουν διανείμει συνολικά 100.000 τέτοια έγγραφα, ενώ στην Ελλάδα, έχουν εκδοθεί 4.500 ευρωδιαβατήρια κατάρτισης και 600 ευρωδιαβατήρια κινητικότητας.

Ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε και στις νέες ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ, που είναι η εκκλησιαστική και πολιτιστική κατάρτιση, στέλεχος βιβλιοπωλικών επιχειρήσεων, στέλεχος εκδοτικών επιχειρήσεων, ανακύκλωσης, θαλασσοθεραπείας- spa και λουτροθεραπείας- spa και σημείωσε πως καταγράφηκε αύξηση 30% στους εισακτέους του 1ου εξαμήνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ